header-apps

Mijn top gratis Windows Phone 7 apps

Inmiddels ben ik al een klein tijdje gestapt in de wereld van Windows Phone, en heb ik – samen met mijn Nokia Lumia 800 – al doldwaze avonturen beleefd wat betreft apps en de Windows Marketplace. Omdat ik jullie met name de uitkomst van deze avonturen wil vertellen, zal ik hier een korte lijst geven van de gratis Windows Phone applicaties waar ik (tot nu toe) het meest enthousiast over ben. Gratis, vooral omdat ik nog geen idee heb hoe ik mijn creditcard aan m’n Amerikaanse account kan koppelen…

Whatsapp

 Inmiddels is het algemeen bekend dat dit de app is die je direct na ingang van je internet-abonnement moet installeren! Gratis SMSen in een hip jasje, met je contactpersonen, in individuele en groepsvorm. Hartstikke leuk en indien onbekend: een dikke aanrader!

gMaps

 Alhoewel Nokia Kaarten nog redelijk relaxt is, kan het natuurlijk niet tippen aan de gebruiksvriendelijkheid van Google Maps. Gewoon even installeren dus.

IGN

Voor de gamers onder ons is de app van IGN een must-have! Alle laatste artikelen voor alle vormen van computers en consoles staan erin en zijn direct te lezen vanuit de app. Verder ziet het er, zoals het meeste van IGN, ook nog eens gelikt uit. Mmmmm!

IMDB

 Ook IMDB is zo’n app voor de hobbyist, in dit geval voor diegene met een enorme passie voor films. Het laatste nieuws over films en acteurs staat erop, samen met de welbekende IMDB top 250 en bottom 100.

Flixster

 Een tweede app voor filmfanatici is die van Flixster! Deze app vind ik persoonlijk qua film-nieuws net iets relaxter, vooral omdat de mogelijkheid wordt gegeven om trailers te bekijken en films op je live-tiles te zetten.

Spotify

 Eigenlijk alleen maar te gebruiken voor de Spotify Premium gebruiker, maar toch 1 van de betere muziek apps.

Evernote

 Voor wie dit notitie-programma nog niet gebruikt: doen! Je kunt het makkelijk downloaden en installeren op zowel je computer als telefoon, waarna het een peulenschil wordt om korte (of uitgebreide) notities te maken bestaande uit foto’s, tekst, links, to-do’s etc. Dan even opslaan en alles wordt automatisch gesynced met je Evernote-account. Deze app is echt perfect op maat gemaakt voor WP7, dus zeker checken.

Pulse

 Zelf ben ik een groot fan van RSS-feeds. Omdat het lezen hiervan vaak op mobiel een stuk lastiger is dan op de computer, is het natuurlijk relaxt hier een goede app hiervoor te hebben. Pulse is er zo een, waarbij je je aan kan melden op meerdere bronnen en in een mooie, visuele omgeving makkelijk door de laatste items kan scrollen.

 

Dit zijn voor mij op het moment de meest fijne apps om mee te werken; doe er je voordeel mee! Nou ben ik natuurlijk enorm benieuwd of jij je hierin kunt vinden en welke apps jij het beste vindt!

  • Sonny Bravo

    Hoe heb je in vredesnaam IGN op je phone? Want hij is niet beschikbaar op de Marketplace voor onze region…

    • http://www.internetmannen.nl/internetman/ontwerper Ontwerper

      Klopt, ik heb in het verleden m’n Hotmail-account op Amerikaans gezet, omdat je toen een paar Gig ruimte erbij kreeg. Dit heb ik eigenlijk nooit meer goedgezet, en zodoende is m’n telefoon ook “Amerikaans ingesteld”.