YouTubeCosmicPanda2

Youtube test nieuwe interface: Cosmic Panda

YouTube test momenteel een nieuwe interface met de codenaam Cosmic Panda. Naast een nieuw, donker design bevat Cosmic Panda veel veranderingen. De nieuwe interface is nu door iedereen te activeren via http://www.youtube.com/cosmicpanda.

Video’s zijn nu gecentreerd op de pagina, net als de nieuwe YouTube player is de interface donkerder, thumbnails zijn groter, suggesties worden onder de videoweergegeven en channels en playlist hebben een compleet nieuwe layout. En misschien voor de sommigen verborgen maar Cosmic Panda bevat ook een Chrome-only functie. Deze laat video’s op de achtergrond afspelen terwijl je een ander kanaal bezoekt. YouTube lijkt weer de nadruk te willen leggen op het kijken van video’s en alle andere functies zijn verplaatst naar onder de videoplayer.

Bovenaan de nieuwe interface heeft ‘Muziek’ een prominente plaats gekregen, de verzameling met allemaal muziekvideo’s. Echter na het live gaan van de nieuwe interface was naast ‘Muziek’ ook een knop met ‘Movies’ zichtbaar. Deze lijkt inmiddels te zijn verdwenen maar de pagina is gewoon op te roepen door de Cosmic Panda interface te activeren en te surfen naar http://www.youtube.com/movies. Bekijk ook eens de nieuwe playlist layout.

 

YouTube Cosmic Panda channel ICanHasCheezBurger.com

  • http://www.intergalactisch.nl Ontwerper

    Oe erg strak en in mijn ogen absoluut een verbetering! Mooie interface, UI en gewoon een vette grafische stijl. Props voor Abduzeedo

  • http://www.internetmannen.nl Onderzoeker

    Awesome, Mijn youtube app had al wel de functie om muziek te browsen en andere nr’s van die artiest te zoeken en af te spelen. Ben blij dat muziek eindelijk wat meer aandacht krijgt van youtube :).