google-chrome-angry-birds-02

Angry Birds voor in je browser

Iedereen die dit blog een beetje bijhoudt weet dat we  het leuk vinden om over Angry Birds te schrijven.  Dit verslavende spel is langzamerhand bezig de wereld te veroveren, en is inmiddels niet meer enkel en alleen op Android, Mac of Windows te verkrijgen…maar inmiddels ook gewoon in je browser. Dit werd ons verteld tijdens Google I/O conferentie in San Francisco van afgelopen week.

Om dit te kunnen doen heb je enkel en alleen Google’s Chrome nodig (die je waarschijnlijk toch al hebt, als je net zo stoer wilt zijn als ons).

Het spel is te vinden op http://chrome.angrybirds.com/ en maakt gebruik van HTML5 en een klein beetje flash(!) voor de geluiden. Als fan van Google’s Chrome zeg ik dus wel dat het een vereiste is, maar hij doet het dus natuurlijk ook gewoon op elke browser die HTML5 ondersteunt. Met een framerate van 60 frames-per-seconde, een optie voor HD-weergave en extra levels speciaal voor Chrome maken het wederom een leuke aanwinst voor de (pre-) Angry Birds fanaat.

 

Angry Birds   Google Chrome Browser Version | Available Now

 

[info]Het spel is 1 van de vele HTML5- adaptaties. Andere zijn bijvoorbeeld Pacman, Asteroids, Bricks en Lemmings. [/info]