supermarioreal

Super Mario zonder grenzen

Dat Super Mario wereldwijd bekend is is voor vele mensen geen vraagstuk meer. Veel mensen hebben de kleine, dikke loodgieter minimaal 1x in hun leven gezien…zij het in de vorm van een digitaal karakter of in de vorm van acteur Lou Albano (volgens velen eigenlijk Ron Jeremy). Deze bekendheid is onder andere terug te zien in de grote lijst met spellen waarin hij een (of de hoofd-) rol speelt.

De reden dat ik deze (vrijwel nutteloze) intro geef is omdat ik nu wel een hele mooie video heb gevonden van de digitale loodgieter in een echte omgeving. Het gaat hier om een bachelor project van Andreas Heikaus, of zoals hij het zelft beschrijft op zijn Vimeo pagina:

This video was part of my Bachelor thesis at the University of Applied science and art Hannover. The Super Mario Bros. game, released on the Nintendo Entertainment System, is not longer bound to the television size and get interactive with a new environment. The emphasis of my thesis is on the matchmoving work. It is the process of matching CG elements into live-action footage.

Heb ik je interesse gewekt? Check dan hieronder de video: