sim

DIY: knip je simkaart naar micro (of naar de knoppen)

Apple is briljant in het invoeren van nieuwe technieken waar we allemaal dankbaar gebruik van maken. Zo ook de microsim. Een enorm handig dingetje, met meer opslagruimte en meer velden. Niet dat je ooit nog iets op je sim zet maar goed.

Het grootste nadeel van een microsim is vooral dat je huidige simkaart geen microsim is. Zo kreeg ik gister een iPhone 4 door de brievenbus gepropt en je raad het al, ik heb geen microsim.  Dus wat dat je dan als rasechte nerd? Juist ja: je gaat googlen op “cut simcard”. Zo kwam ik redelijk wat verontrustende berichten tegen. Mensen die hun simkaart definitief hadden afgeschreven of een simkaart die het “soms” deed…. aiii..

Ik kwam ook een groot aantal succesverhalen inclusief youtube filmpjes tegen.

Ik heb gelijk een PDF met een sjabloon uitgeprint en onze beste schaar opgesnord.
Iets in mij hield me tegen om in de chip zelf te knippen; straks sloop je de boel helemaal. Ik heb er netjes omheen geknipt. Na wat schaven paste hij net in het sleetje van de iPhone. Maar helaas, mijn iphone kon er geen chocola van maken… ook geen netwerk.

Mijn enige optie was om aan de bovenkant ene klein stukje door de chip heen te knippen zodat de contactpunten van de chip iets lager kwamen te liggen. Met trillende handen ongeveer 3 millimeter van de bovenkant afgeknipt. Op goed geluk het ding weer in de iPhone gestopt en warempel!

Het werkt!

 • http://www.muromedia.nl/ Techturk

  Hehe, dit heb ik afgelopen zomer ook moeten doen (toen was microsim nog helemaal niet leverbaar). Eerst geoefend op 2 oude simkaarten en daarna voor het ecchie :D Moest ook door de sim zelf heenknippen, beetje eng maar het werkt idd.

  Je kunt nu trouwens een Vodafone, T-Mobile of KPN shop binnenlopen en je simkaart gratis omruilen voor een microsim. Je krijgt hem gelijk mee en hoeft alleen je nummer door te geven, daarna bellend de deur uit met je microsim

  • http://www.developr.nl Codekloppr

   Natuurlijk kan je gewoon een nieuwe micro sim halen, maarja ik kreeg gisteravond de iPhone. En een internetman laat zich niet belemmeren door een simkaart, tijd, daglicht, of andere technische omstandigheden waarbij hij afhankelijk zou zijn van een 3e partij! Wij nemen liever een risico om ‘s avonds meteen al te kunnen bellen met de nieuwe iPhone en niet pas de volgende dag!

   • http://www.beinganders.com Ontwerper

    ‘Vind ik leuk’…en gaaf :D

 • http://www.muromedia.nl/ Techturk

  Helemaal mee eensch! :D Ik kan ook echt nooit iets, wat ik nieuw gekocht heb, thuis neerzetten en dan zeggen “Dat pak ik morgen wel uit”. :D

  • http://www.developr.nl Codekloppr

   Die blauwe enveloppen laat ik wel vaak liggen tot de volgende dag :)

 • http://www.muromedia.nl/ Techturk

  Ontopic: Koop als backup nog even een “microsim naar sim adapter” op dealextreme voor nog geen 1 euro inclusief verzending.

  http://www.dealextreme.com/p/micro-sim-card-to-standard-sim-card-adapter-black-41528

  Handig dingetje om te hebben voor als je ooooooooittt nog eens je microsim in een normale telefoon moet duwen. Gebruik hem alleen niet in een iPhone 3G(S) omdat je sim dan echt vast kan zitten doordat je sim er gewoon in zweeft als het ware. Bij andere telefoons geen probleem!

 • http://www.creal.nl Concepter

  Kon ik diezelfde spanning ook maar voelen. Wat ik wel wel voel?

  Een ouderwetse iPhone met een super grote simkaart en een abonnement waar ik komend jaar aan vastgeplakt zit. Dat neemt niet weg dat ik een trotse iPhone gebruiker ben samen met twee mede-internetmannen, er 5 posts op internetmannen.nl en zijn geplaatst over iPhones of Apple.

  En dat er twee zwarte schapen in ons midden rond lopen…

  • http://www.beinganders.com Ontwerper

   Je bedoelt die 2 met een iPad ;-)?

 • Schoneveldm

  Het ” goudkleurige” is niet je chip maar de contacten van de chip naar je telefoon.
  De chip is zwart en zit achter deze contacten…

  • Anonymous

   Thanx @Schoneveldm!
   Dat hadden wij als internetmannen natuurlijk moeten weten :)