tedwilliams

Zwerver Ted en zijn Gouden Stem

Het is een ware hype: zwerver Ted en zijn gouden radio-stem. Twee dagen geleden werd het volgende filmpje op Youtube geplaatst.

YouTube Preview Image

Het filmpje laat Ted Williams zien, een inmiddels 2 jaar ‘cleane’ zwerver uit Ohio. Op het moment,  8 januari 2011 om 19:37, is het filmpje al meer dan 3.5 miljoen keer bekeken en over het internet verspreid als een gloeiend heet broodje.

De tekst onder het filmpje toont onder andere dat:

The 53 year-old has now been offered a job by the NBA’s Cleveland Cavaliers and is being pursued by NFL Films for possible work. Williams said the team had offered him a two-year contract and said they would pay his living expenses.

Wat kort speurwerk op Youtube toont zijn eerste klus als ‘voice-over monsieur’, namelijk in een reclame voor Macaroni.

YouTube Preview Image

Nederlandse krant NRC heeft op zijn website vandaag een flink artikel geplaatst, te zien hier. Het bericht laat meerdere video’s zien, onder andere een making of van de voice-over commercial en een introductie voor Jimmy Fallon (met kortgeknipt kapsel).

Verder toont het bericht dat hij inmiddels heel wat aanbiedingen heeft gekregen, zowel voor banen als voor een hypotheek.

Een zoek-query naar “Ted Williams” op Twitter-trendingtool Trendistic laat zien dat de beste man flink op Twitter wordt verspreid:

Erg gaaf, en zeker de moeite waard om in de gaten te houden!

Verder laat de volgende grafiek de Google Insights zien voor de termen “Ted Williams Homeless”:

Updates:

Erg jammer. Zoals altijd: waar mensen aan de ene kant worden opgehemeld, worden ze aan de andere kant afgekraakt en in kwaad daglicht gezet.

Website TheSmokingGun laat zien dat Ted Williams behoorlijk wat misdrijven op zijn naam heeft staan.

Williams, 53, has been busted for theft, robbery, escape, forgery, and drug possession.